Αρχική » , , , » Ολοταχώς για κλείσιμο πάει το MEGA

Ολοταχώς για κλείσιμο πάει το MEGA


ΑΡΧΙΖΕΙ από αύριο ο... Γολγοθάς για το ΜEGA με δεδομένη την απόφαση των πιστωτριών τραπεζών να κάνουν απαραίτητο το σύνολο των δανείων που έχουν φτάσει τα 120 εκατομμύρια ευρώ. Μια τέτοια εξέ­λιξη θα προκαλέσει ραγδαίες εξελίξεις χωρίς να αποκλείεται και το ενδεχόμε­νο... ξαφνικού θανάτου για το κανάλι. Σύμ­φωνα με πληροφορίες, στελέχη των τριών πιστωτριών τραπεζών πρόκειται να συνε­δριάσουν σήμερα για να λάβουν τις τελικές αποφάσεις για την αντιμετώπιση της έκτακτης κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει το MEGA μετά την αποτυχία της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου και την παραίτηση του μοναδικού εκτελεστικού διευθυντή της Τηλέτυπος Νίκου Πεφάνη. 

Οι τραπεζίτες τρέμουν στην κυριολεξία το ενδεχόμενο πτώχευσης του καναλιού που θα έχει ως συνέπεια να φορτωθούν όλα τα θαλασ­σοδάνεια κα να αντιμετωπίσουν τον κίνδυνο διώξεων για κακουργηματική απιστία Γι΄ αυτό είναι αποφασισμένοι να κάνουν απαι­τητά τα δάνεια και να προχωρήσουν όλες τις απαραίτητες νομικές κινήσεις προκειμένου να διοριστεί προσωρινή διοίκηση στην Τηλέτυπος, η οποία θα αναλάβει την εξυγίανση του καναλιού. Οι τραπεζίτες βρίσκονται σε επαφή με δύο υποψήφιους επενδυτές οι οποίοι συζητούν το ενδεχό­μενο να συμμετέχουν στο εγχείρημα. Γιατί οι ίδιες οι τράπεζες δεν μπορούν σε καμιά περίπτωση να λειτουργούν μακροχρόνια το κανάλι γιατί κάτι τέτοιο απαγορεύεται αυστηρά από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, η οποία έχει εκδώσει αυστηρή εγκύκλιο προκειμένου μέσα στο χρόνο που διανύουμε να εκποιήσουν οι τράπεζες όλες τις συμμετοχές τους σε μη χρημα­τοπιστωτικές δραστηριότητες.

Στα κορυφαία κλιμάκια των τριών πιστωτριών τραπεζών επικρατεί εκνευρισμός και σε συνεργασία με τα νομικά τμήματα, επεξεργάζονται διάφορα σχέδια προκει­μένου να παρέμβουν για να αποκαταστή­σουν την ομαλή λειτουργία του καναλιού. Η προθεσμία δύο μηνών που ζήτησαν μέτοχοι του MEGA από τις τράπεζες, χαρα­κτηρίζεται προσχηματική και σύμφωνα με κορυφαία τραπεζικά στελέχη εντάσσεται στην παρελκυστική τακτική που ακολουθούν το τελευταίο διάστημα. Οι πιστώτριες τρά­πεζες είναι εκτεθειμένες γιατί σε περίπτωση χρεοκοπίας του καναλιού θα φορτωθούν δάνεια 180 εκατομμυρίων ευρώ. Κινδυνεύουν επίσης τα στελέχη που χορήγησαν τα δάνεια να δίωχθούν για κακουργηματική απιστία. Γι΄ αυτό δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να δώσουν νέα προθεσμία. Αντίθετα θα επιδιώξουν να αναζητήσουν από την αγορά επενδυτές προκειμένου να τοποθετήσουν νέα κεφάλαια και να εξυγιάνουν το MEGA. Πάντως στην πε­ρίπτωση κατά την οποία δεν ορίσουν οι μέτοχοι νέο διευθύνοντα σύμβουλο και δεν τοποθετήσουν τα απαραίτητα κεφάλαια για τη λειτουργία του καναλιού που υπο­λογίζονται πλέον σε 25 εκατομμύρια ευρώ, αφού έχει λήξει η περίοδος χάριτος για την αποπληρωμή των δανείων, τότε εν­δέχεται το πρωτοδικείο να ορίσει νέο δι­οικητικό συμβούλιο την «Τηλέτυπος».

Οι Τράπεζες αποφασίζουν

Οι πιστώτριες τράπεζες δεν επιθυμούν σε καμία περίπτωση να αναλάβουν οι ίδιες τη διοίκηση του καναλιού. Γιατί οι τηλε­οπτικές επιχειρήσεις δεν έχουν σχέση με το αντικείμενο των πιστωτικών ιδρυμάτων. Εξάλλου η ανάληψη της διοίκησης του ΜEGA από τις τράπεζες θα σήμαινε αυ­τομάτως και κρατικοποίηση, αφού έχουν ανακεφαλαιοποιηθεί με δημόσιο χρήμα. Οι τελικές αποφάσεις των τραπεζών πρόκειται να ληφθούν την Τρίτη. Μέχρι τότε τραπεζικά στελέχη πρόκειται να έχουν διερευνητικές επαφές με επιχειρηματίες που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στο MEGA. Αξίζει να σημειωθεί, ότι σε ανύποπτο χρόνο ενδιαφέρον είχαν εκδηλώσει ο εκ­δότης Θεοχάρης Φιλιππόπουλος και ο επιχειρηματίας Μάρης. Βέβαια, με τις τε­λευταίες εξελίξεις είναι αμφίβολο να συμ­φωνήσουν. Οι μέτοχοι του MEGA αποφεύγουν να προχωρήσουν σε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, γιατί με το διεθνή διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, που θα προκηρύξει σε δύο εβδομάδες, το τηλεοπτικό τοπίο θα αλλάξει ριζικά, οπότε απαξιώνεται το σημερινό κανάλι ως περιουσιακό στοιχείο. Κινδυνεύουν δηλαδή να βρεθούν να βάζουν κεφάλαια σε μια επιχείρηση, η οποία μπορεί να μην λειτουργεί εφόσον δεν εξασφαλίζει μια από τις τέσσερις άδειες. Ακόμα και το εν­δεχόμενο να συνεχίσει το MEGA τη λειτουργία από την Κύπρο εκπέμποντας στην Ελλάδα μέσω NOVA κα ΟΤΈ TV θεωρείται μη βιώσιμη λύση, αφού θα καταρρεύσει η ακροαματικότητα κα τα διαφημιστικά έσοδα με αποτέλεσμα να μην μπορούν να αποπληρωθούν τα τραπεζικά δάνεια

Τα σενάρια για Μπόμπολα

Πληροφορίες που εμφανίζουν τον Γ. Μπόμ­πολα να προχωράει από μόνος του σε αύξηση κεφαλαίου αναλαμβάνοντας τη διοίκηση του MEGA δεν επιβεβαιώνονται. Σε καμία περίπτωση ο ΠΗΓΑΣΟΣ δεν μπορεί να φορτωθεί και τα δάνεια της «Τηλέτυπος» και μάλιστα στο σημερινό οικονομικό περιβάλλον. Εξάλλου το MEGA οφείλει τεράστια ποσά και στην εταιρεία ΑΝΩΣΗ του Φώτη Μπόμπολα, τα οποία μετά τις τελευταίες εξελίξεις δεν πρόκειται να αποπληρωθούν.

Ένα βήμα πριν την πτώχευση

Η χειρότερη εξέλιξη για το MEGA θα είναι να μην πάρουν καμιά απόφαση για τη σω­τηρία του σταθμού οι πιστώτριες τράπεζες. Στην περίπτωση αυτή η διοίκηση του MEGA η σημερινή ή αυτή που θα διορίσει το πρωτοδικείο, είναι αναγκασμένη να προσφύγει στο άρθρο 99 για προστασία από τους πιστωτές. Στην ουσία θα πρόκειται για το μεγάλο άλμα προς την πτώχευση με δεδομένο ότι καμία επιχείρηση που έκανε χρήση του άρθρου 99 δεν κατάφερε να σταθεί όρθια.

(CONTRA NEWS-14/03/2016)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger