Αρχική » » ΣΤΑ ΑΔΥΤΑ ΤΟΥ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟΥ της 07 Δεκ 2013

ΣΤΑ ΑΔΥΤΑ ΤΟΥ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟΥ της 07 Δεκ 2013


✓ Την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου, η 11η Μοίρα Κατευθυνόμενων Βλημάτων της 126ης Σμηναρχίας Μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας θα πραγματοποιήσει στο Πεδίο Βολής Κρήτης την πρώ­τη βολή του πασίγνωστου πλέον -ρωσικής κατασκευής- αντιαε­ροπορικού συστήματος κατευθυνόμενων βλημάτων S-300PMU-1. Πρόκειται για τη λεγόμενη «βολή αποδοχής» του συστήματος, που στην προκειμένη περίπτωση των ελληνικών S-300 άργησε 14 χρόνια, καθώς -για καθαρά πολιτικούς λόγους- κάτι τέτοιο δεν έγινε ούτε από τους Κύπριους, οι οποίοι τους είχαν πρωτοαγοράσει (επί Κληρίδη), ούτε οπό τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, στις οποίες είχαν δοθεί με «ανταλλαγές» άλλων οπλικών συστη­μάτων που τους δώσαμε (αντιαεροπορικά συστήματα Tor-Μ1 και αυτοκινούμενα πυροβόλα Suzana). Άντε με το καλό, λοιπόν, οι βολές και... αχρείαστοι να είναι! 

✓ Είπαμε για τους S-300 και σκεφτήκαμε ότι, συμπτωματικώς, ο Ρώσος ΥΠΑΜ Σεργκέι Σεϊγκού ήλθε στην Ελλάδα, σε ανταποδοτική επίσκεψη, μια βδομάδα νωρίτερα. Την περασμένη Τρίτη. Και υπέγραψε μαζί με τον φιλοξενούμενο ΥΕΘΑ Δημήτρη Αβραμόπουλο ένα «πλαίσιο συμφωνίας αμυντικής συνεργασίας» Ελλάδος-Ρωσίας, που θα εξειδικευτεί μετά τις «τεχνοκρατικού επιπέ­δου» επαφές των στρατιωτικών επιτελείων των δύο πλευρών λίαν προσεχώς, ώστε να υπογραφεί η κανονι­κή συμφωνία εντός του 2014. Ομαλοποίηση της ροής των ανταλλακτικών για τα ρωσικής κατασκευής οπλικά συστήματα των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και αναβάθμιση της συνεργασίας μεταξύ των Πολεμικών Ναυτικών των δύο χωρών είναι τα βασικά σημεία του απογραφέντος «πλαισίου». Ίδωμεν! 

✓ Τρεις μέρες μετά την επίσκεψη του Ρώσου ΥΠΑΜ και τέσσερις μέρες πριν από τη βολή των S-300 έφτασε στην Αθήνα για ένα «business weekend» ο Αμερικανός Αρχηγός του Μεικτού Επιτελείου (αντίστοιχο αξίωμα του δικού μας Αρχηγού ΓΕΕΘΑ) Στρατηγός Μάρτιν Ντέμπσεϊ, έπειτα από επίσημη πρόσκληση του Έλληνα -φιλοξενούντος- ομολόγου του, Στρατηγού Μιχαήλ Κωσταράκου. Να θυμίσουμε ότι πρόκειται για εξ αναβολής επίσκεψη, καθώς η προηγούμενη ήταν να γίνει κανονικά τον περασμένο Σε­πτέμβριο, αλλά αναβλήθηκε λόγω της «θερμής» -τότε- κατάστα­σης στη Συρία και του ενδεχομένου αμερικανικής επέμβασης. Οι δύο Αρχηγοί θα συζητήσουν εξειδικευμένα θέματα στρατιωτικής βοήθειας από τις ΗΠΑ (10 μεταχειρισμένα ελικόπτερα Chinook, ΤΟΜΑ, άρματα μάχης κ.λπ.), ενώ ο Αμερικανός Αρχηγός πρόκει­ται να επισκεφθεί και τις στρατηγικής σημασίας εγκαταστάσεις της Σούδας. 

(ΚΑΡΦΙ-07/12/2013)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger