Αρχική » » Πού το πάει ο Παπανδρέου;

Πού το πάει ο Παπανδρέου;


Οι ανακοινώσεις του πρώην πρωθυπουργού, μέσω συνεργατών του, πέρασαν από... κόσκινο από το επιτελείο της Χαριλάου Τρικούπη προκειμένου να διαπιστώσουν τις προθέσεις του. 

ΤΟΥ ΑΓΓΕΛΟΥ ΜΟΣΧΟΒΑ 

Το ερώτημα αυτό βρίσκεται στα χεί­λη όλο και περισσότερων εντός και εκτός ΠΑΣΟΚ, μετά τη δραστηριοποίηση του το τελευταίο διάστημα. Μπορεί να επανεμφανίστηκε στο προσκήνιο από… σπόντα λόγω του βιβλίου του Ισπανού πρώην πρωθυπουργού Χοσέ Λουίς Θαπατέρο, ο οποίος περιέγραψε δραματικές στιγμές από την εισδοχή στο Μνημόνιο έως τις Κάννες, αλλά οι σχοινοτενείς απαντήσεις του συνεργάτη του Γ. Ελενόπουλου (προφα­νώς κατόπιν εντολών του ίδιου του πρώην πρωθυπουργού) δείχνουν κάτι περισσότερο από τον απλό σχολιασμό ενός βιβλίου. 

«Ο Παπανδρέου είναι πολύ σκληρός και θα επιστρέψει. Όχι βραχυπρόθεσμα, αλλά θα επιστρέψει. Και θα... δικαιωθεί στις περισσότε­ρες εκ των μειζόνων επιλογών του». Η φράση ανήκει σε πρώην υπουργό επί Γιώργου Πα­πανδρέου, ο οποίος πλέον έχει απομακρυν­θεί από το ΠΑΣΟΚ. Δεν λέει τα καλύτερα για τις επιλογές του πρώην πρωθυπουργού σε επίπεδο προσώπων ή αποφάσεων. Για παρά­δειγμα σε κατ' ιδίαν συζητήσεις αποκαλύπτει ότι θα έπρεπε να έχουν οδηγηθεί ακόμη και στον εισαγγελέα νεόκοπα στελέχη του βενιζελικού ΠΑΣΟΚ: «Είχαμε ενδείξεις αλλά κά­ναμε πίσω για να μην γίνει ζημιά στο κόμμα», λέει. Ωστόσο εκτιμά ότι στις μεγάλες στρατηγικές επιλογές ο Παπανδρέου δικαιώνεται καθημερινά και πως στόχος του είναι να επι­στρέψει δικαιωμένος πολιτικά. 

Αρκετοί, πάντως, είναι εκείνοι που επιρρί­πτουν ευθύνες στον τρόπο που αντέδρασε με τις ανακοινώσεις του -μέσω του συνερ­γάτη του- ο πρώην πρωθυπουργός: «Ο Πα­πανδρέου θα μπορούσε να τους απαντήσει με τόσο τρανταχτά επιχειρήματα που να έκανε πάταγο, αλλά επέλεξε πάλι να απα­ντήσει θεσμικά», λέει πρώην συνεργάτης του και προσθέτει: «Αν βγουν ποτέ τα πρα­κτικά των Υπουργικών Συμβουλίων, τότε πολλοί σημερινοί υπουργοί του ΠΑΣΟΚ -του Βενιζέλου συμπεριλαμβανομένου- θα τρέχουν να κρυφτούν». Η αναφορά έχει να κάνει προφανώς με τη στάση στελεχών του ΠΑΣΟΚ στο θέμα του Μνημονίου ή του δη­μοψηφίσματος. Άλλωστε και ο ίδιος ο κ. Πα­πανδρέου μέσω των ανακοινώσεών του έχει πετάξει «μπηχτές» κατά του Ευ. Βενιζέλου για την αλλαγή στάσης του στην απόφαση για δημοψήφισμα. 

«Κλειστές» συσκέψεις 

Οι εκτιμήσεις ως προς τις επιδιώξεις Πα­πανδρέου δεν απέχουν πόρρω από εκείνες που διατυπώνονται και πίσω από τις κλειστές πόρτες στις συσκέψεις της Χαριλάου Τρικούπη. Μπορεί μεν επισήμως το ΠΑΣΟΚ να μην θέλησε να παρέμβει στις αλλεπάλλη­λες ανακοινώσεις του Γραφείου του Γιώργου Παπανδρέου για το βιβλίο του Θαπατέρο, τηρώντας διακριτική σιωπή, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν ασχολήθηκαν. Οι εν λόγω ανακοινώσεις πέρασαν από... κόσκινο γραμ­μή προς γραμμή από συνεργάτες του Ευ. Βενιζέλου προκειμένου να διαπιστώσουν τις προθέσεις του πρώην πρωθυπουργού. Στους διαδρόμους και σε συσκέψεις έχει τεθεί το θέμα και έχουν διατυπωθεί όλων των ειδών οι εκτιμήσεις άλλοι πιστεύουν ότι «κάηκε» εφ' όρου ζωής και πως όλα τα κάνει για την υστεροφημία του, άλλοι θεωρούν ότι προετοιμάζει το comeback του, κάποιοι ότι θα επιστρέψει, αλλά σε μεταγενέστερο χρόνο και πως σε κάθε περίπτωση θέλει να ελέγξει τις εξελίξεις στο κόμμα τοποθετώ­ντας έναν άνθρωπο της εμπιστοσύνης του στη θέση του Ευ. Βενιζέλου. 

Όπως και να 'χει, οι βενιζελικοί εξακολου­θούν να φοβούνται τις κινήσεις του Γ. Παπανδρέου. Περιμένουν να δουν πού το πάει, αλλά έχουν και επίγνωση ότι ένα κομμάτι του στελεχιακού δυναμικού -όπως κι ένα κομμάτι των παραδοσιακών ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ- συνεχίζει να σαγηνεύεται από το όνομα Παπανδρέου. 

(ΕΠΙΚΑΙΡΑ-05-11/12/2013)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger