Αρχική » » Ο «Πράσινος Στρατός» της Φώφης!

Ο «Πράσινος Στρατός» της Φώφης!


Η «Πράσινη Βίβλος» της Φώφης Γεννηματά στο ΥΕΘΑ. 
Μια οικολογική έκδοση (χωρίς κανέναν λόγο) της αναπληρώτριας υπουργού Εθν. Αμύνης απλώς για να δικαιολογήσει την παρουσία της. 

Κοντεύει δεκαε­τία από τότε που το υπουργείο Εθνικής Αμύνης εξέδωσε την τελευταία του «Λευκή Βίβλο», το επίσημο βιβλίο στο οποίο αποτυπώνεται η αμυντική πολιτική της χώρας. Όμως πρόσφατα απέκτησε για πρώτη φορά «Πράσινη Βίβλο»! Τι θα μπορούσε να υποθέσει κανείς, όταν βλέπει με το άνοιγμα του βιβλί­ου χαιρετισμό από την αναπληρώτρια υπουργό, την «πράσινη» Φώφη Γεννημα­τά, ενώ στις επόμενες σελί­δες απευθύνεται πρόσκλη­ση: «Όλοι μαζί για έναν πιο πράσινο Στρατό»; 

Όμως η «Πράσινη Βί­βλος» αναφέρεται στο ...
πε­ριβάλλον και στην ανακύκλωση. Σε 73 αραιογραμμέ­νες σελίδες, από τις οποίες οι 13 φωτογραφικές, μαθαί­νουμε ότι οι Ένοπλες Δυνά­μεις απέκτησαν περιβαλλοντική πολιτική το 2008 και έτσι η Λέσχη Αξιωματι­κών Ενόπλων Δυνάμεων (το γνωστό κτίριο στην πλατεία Ρηγίλλης) εντάχθηκε σε πι­λοτικό πρόγραμμα βιοαποβλήτων του Δήμου Αθη­ναίων, ενώ ακόμη εξετάζεται «προώθηση συνεργασί­ας» για ανάλογες δράσεις σε άλλες μονάδες του λεκανοπεδίου Αττικής. 

Υπογραφές μνημονίων συνεργασίας και περιορι­σμένες πραγματικές δράσης παρατίθενται στην «Πράσινη Βίβλο» μαζί με προϋπάρχο­ντα σχεδιασμό, όπως η δι­αχείριση επικινδύνων υλι­κών και αποβλήτων, που -ως γνωστόν- δεν χρειαζόταν ιδιαίτερη «πράσινη» πο­λιτική για να εφαρμοστεί... Κατά τα λοιπά σχέδια, προβλέψεις, σχεδιασμοί και ελάχιστη εκτέλεση. Δηλαδή αυ­τό που λαϊκά ονομάζεται «λάδι μπόλικο και τηγανίτα τίποτε». Οπότε, ποια μπορεί να είναι η σκοπιμότητα μιας τέτοιας εκδόσεως; Απλώς και μόνο να δείξει η κυρία αναπληρώτρια υπουργός ότι υπάρχει και αυτή στον χώ­ρο του υπουργείου Εθνικής Αμύνης και έχει και κά­ποιες «πράσινες» αρμοδιότη­τες. Αυτό δικαιολογεί και τον περιορισμένο αριθμό αντιτύ­πων που τυπώθηκαν. 

Τουλάχιστον η «Πράσι­νη Βίβλος» τυπώθηκε από το τυπογραφείο του Ελληνικού Στρατού σε μόλις 1.000 αντί­τυπα. Θα μας πουν ότι τύπω­σαν αυτόν τον μικρό αριθμό για περιορισμό της δαπά­νης. Εν τοιαύτη περιπτώσει όμως, ο καλόπιστος παρα­τηρητής αναρωτιέται ποια ήταν η σκοπιμότητα αυτής της -έστω μικρής- δαπάνης. Μήπως να προβληθεί η λέ­ξη «πράσινο» σε συνδυασμό με την παρουσία της κυρίας Γεννηματά στο υπουργείο; 

(ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-30/11/2013) 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger