Αρχική » » ΔΕΚΑ ΣΤΑ ΔΕΚΑ της 11 Δεκ 2013

ΔΕΚΑ ΣΤΑ ΔΕΚΑ της 11 Δεκ 2013


 Μια πολύ ενδιαφέρουσα πρόσκληση έλαβαν οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις. Συγκεκριμένα, ο Υπουργός Άμυνας της Ρωσίας κάλεσε τον Αβρα­μόπουλο να αποστείλει ένα ελληνικό πλήρωμα άρματος μάχης στο διαγωνισμό αρμάτων «Tank Biathlon» 2014. Μια πολύ καλή ευκαιρία για τις Ένοπλες Δυνάμεις μας γενικά αλλά και ειδικότερα για το Όπλο των Τεθωρακισμένων να διαγωνιστούν ενάντια σε πληρώματα αρμάτων από άλλες χώρες και να δείξουν την αξία τους. 

 Στον διαγωνισμό αυτό έχουν ήδη επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους πληρώματα αρμάτων από τη ...Ρωσία, την Αρμενία, το Καζακστάν και τη Λευκορωσία. Επίσης έχουν δηλώσει συμμετοχή και πληρώματα από Δυτικές χώρες, συγκεκριμένα από τις Η.Π.Α. την Γερμανία και την Ιταλία. 

 Την Κυριακή που μας πέρασε συναντήθηκε ο Αβραμόπουλος με τον Αρχηγό των αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων, στρατηγό Dempsey, ο οποίος βρίσκεται στη χώρα μας προσκεκλημένος του Αρχηγού Γ.Ε.ΕΘ.Α Στρατηγού Κωσταράκου. Στα πλαίσια της επίσκεψης αυτής, οι δύο Αρχηγοί επι­σκέφθηκαν και το Κέντρο Εκπαίδευσης Ναυτικής Αποτροπής στη Σούδα. 

 Καλό θα ήταν πάντως, οι επισκέψεις αυτές, εκτός από το εγκάρδιο κλίμα, να προσέφεραν και κάτι στη χώρα μας γιατί όπως φαίνεται οι Αμερι­κάνοι μας έχουν για δεδομένους «συμμάχους», γιο να μην πω υποτακτικούς. Έτσι έχουν ξεχάσει πως πρέπει και να δώσεις αν θες να πάρεις. 

 Την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου θα πραγμα­τοποιηθεί η περίφημη βολή των S-300 μετά από πολλά, πάρα πολλά χρόνια καθυστέρηση. Ένα σύστημα πραγματικό πολύτιμο για τις Ένοπλες Δυνάμεις και την χώρα μας που επιτέλους αρχίζει σιγά-σιγά να αξιοποιείται. 

✓ Την Βολή αυτή η Τουρκία θα την παρακολου­θήσει με έντονο ενδιαφέρον, πράγμα απολύτως φυσιολογικό μιας και το σύστημα αυτό αποτελεί μόνιμο πονοκέφαλο στους σχεδιασμούς της. Μετά από τόσα χρόνια βλέπει πως πλέον είναι πλήρως επιχειρησιακό και γίνεται ένα πολύ σκληρό αγκάθι για όταν θελήσει να απλώσει τα χέρια της. 

 Η Τουρκία η οποία, αφού αναφερθήκαμε, έχει και αυτή τα δικό της έντονα προβλήματα τον τελευταίο καιρό. Αρχικά, πάλι οι σχέσεις της με τους Κούρδους πάνε από το κακό στο χειρότερο. Μέχρι την ώρα που γράφεται το όρθρο, κρατού­νται όμηροι από τις δυνάμεις του ΡΚΚ τέσσερις Τούρκοι στρατιωτικοί σαν αντίποινα για το θάνατο δύο Κούρδων διαδηλωτών στις 6 Δεκεμβρίου. 

 Πέρα από αυτό, προβλήματα έχει και στο εσωτερικό της μέτωπο. Ο Ερντογάν δείχνει να μην ελέγχει απόλυτα το πολιτικό σκηνικό. Αν και δεν αντιμετωπίζει τις μεγάλες διαδηλώσεις όπως παλιότερα, τώρα τα πράγματα είναι πιο δύσκολα, ειδικά καθώς πλησιάζουμε στις προεδρικές εκλο­γές τον Αύγουστο του 2014. 

 Ένα καλό νέο γιο τους γείτονες, είναι και η συμφωνία συνεργασίας μεταξύ της Boeing και της SΑΑΒ για την ανάπτυξη του επόμενου αεροσκά­φους προκεχωρημένης εκπαίδευσης των ΗΠΑ. Να θυμίσουμε πως η SΑΑΒ συνεργάζεται και με τους Τούρκους για την ανάπτυξη του δικού τους μαχητικού αεροσκάφους και σίγουρα μια συνερ­γασία με τους Αμερικάνους για δικό τους οπλικό σύστημα δείχνει πόσο σοβαρή εταιρεία είναι. 

 Τέλος, γνωρίζουμε καλά πως οι περισσότεροι δημοσιογράφοι στην Ελλάδα είναι άσχετοι και γράφουν όσα γράφουν μόνο μετά από υπόδειξη των αφεντικών τους και για να δημιουργήσουν συγκεκριμένες εντυπώσεις. Αλλά να μην μπορείς να ξεχωρίσεις το ένα SAIGA 410 από ένα RPΚ πάει πολύ… 

SNIPER
(ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ-11/12/2013)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger