Αρχική » » Βγήκαν δεκαπλάσιοι οι Έλληνες της Αλβανίας

Βγήκαν δεκαπλάσιοι οι Έλληνες της Αλβανίας


Μετρήθηκαν και είναι δεκαπλά­σιοι και πλέον του αριθμού των 24.243 ατόμων της επίσημης αλ­βανικής απογραφής του Οκτωβρί­ου του 2011 Ο λόγος για τους Έλληνες της Αλβανίας, που η υπογραφή της Ομόνοιας όπως ανακοινώθη­κε χθες, τους ανεβάζει στις 286.852 άτομα. 

Το 30% των απογραφέντων ή 86.000 απεγράφησαν ηλεκτρονικά, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας της... οργάνωσης, ενώ οι υ­πόλοιποι με ατομικό δελτία στην Αλβανία, την Ελλάδα, τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χωρεί αλλά και τις ΗΠΑ. 

Η απογραφή, που περιλαμβάνει τους όπου γης Έλληνες της Αλβανίας, μαζί και την παλιά διασπορά τους -όταν βασική προϋπόθεση του εγχειρήματος- περιέχει άκρως εν­διαφέροντα στοιχειά για τη μεγάλη «γεωγραφία» της Ομογενειας της Αλβανίας, την ηλικιακή σύνθεση, το μορφωτικό επίπεδο, αλλά και τη θρησκευτική της ταυτότητα. Έτσι, 186.000 δηλώνουν ως μητρικό γλώσσα την ελληνική (στο υπόλοι­πο κυριαρχεί η βλάχικη διάλεκτος με παράλληλη γνώση της ελληνικής και της αλβανικής) και το 90% δηλώνουν Χ Ο., με το υπόλοιπο 10% να μη δηλώνει καθόλου. 

Η ομογένεια, η οποία απείχε δια­μαρτυρόμενη για τη μη αναγραφή της εθνικότητας απ' την επίσημη απογραφή του 2011, απαντάει έτσι στην εξοργιστική μεθόδευση ενός παραδοσιακού δραστικού περιορι­σμού του αριθμού της εκ μέρους των Τιράνων που και το 1988, επί κομουνιστικού καθεστώτος, κατέγραφε μόνο58.785 άτομα (!). Ίδιος αριθμός και μεταπολεμικά, όταν ο αλβανικός πληθυσμός έδειχνε να τριπλασιάζεται. 

Ασφαλώς όχι τυχαία ο απογραφικός δεκαπλασιασμός τους, η αποκατάσταση της αλήθειας, ήταν πρωτοσέλιδη είδηση του αλβανι­κού Τύπου 

Νικ. Αν. 
(ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ-12/12/2013)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger