Αρχική » » Υπό «τουρκική» ομηρία τα ελληνικά νοσοκομεία της Κομοτηνής

Υπό «τουρκική» ομηρία τα ελληνικά νοσοκομεία της Κομοτηνής


«Συστηματική προσπάθεια για επιβολή της τουρκικής γλώσσας ως επίσημης και ισότιμης για χρήση στις συναλλαγές στις δημόσιες υπηρεσίες της Θράκης, με πρώτο "πυρήνα" το νοσοκομείο Κομοτηνής» καταγγέλλει ο κ. Τέρενς Κουίκ σε ερώτηση του προς τους υπουργούς Εξωτερικών (Ευάγγελο Βενιζέλο) και Υγείας (Άδωνι Γεωργιάδη). 

Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ επικαλείται δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία η διοίκηση του νοσοκομείου... προχώρησε σε συστάσεις προς μουσουλμάνους ειδικευόμενους γιατρούς -με επιρροές από το τουρκικό Προξενείο-, καθώς λειτουργούσαν σαν να δούλευαν σε τουρκικό έδαφος, κρατώντας τα ιστορικά των ασθενών στην τουρκική γλώσσα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι εποπτεύοντες ιατροί να μη γνωρίζουν την κατάσταση των ασθενών. 

Όμως ο τουρκόφωνος Τύπος δεν ασχολήθηκε με τους πιθανούς κινδύνους για την υγεία των ασθενών από παρανοήσεις κ.λ.π. αλλά με τη… γλώσσα, αναφέρει ο κ. Κουίκ και εξηγεί: «η "Yeni Safak" έγραψε για "απαγόρευση της χρήσης της τουρκικής γλώσσας" στο νοσοκομείο Κομοτηνής! Το ίδιο έκαναν και οι "καθοδηγητές" του τουρκικού Προξενείου και τα τσιράκια τους με την προπαγάνδα τους». 

Υπό αυτά τα δεδομένα, ο βουλευτής των ΑΝΕΛ ρωτά τους υπουργούς: «Σε ποιες άμεσες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε προκειμένου να γίνει σεβαστό το έγγραφο της διοίκησης του νοσοκομείου Κομοτηνής, όπου και επισημαίνεται πως η συνεννόηση για τη λήψη του ιστορικού του ασθενούς οφείλει και πρέπει να γίνεται στην ελληνική γλώσσα;»

(ΤΟ ΧΩΝΙ-08/12/2013)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger