Αρχική » » ΜΕΤΡ ΤΗΣ ΙΝΤΡΙΓΚΑΣ Ο ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ

ΜΕΤΡ ΤΗΣ ΙΝΤΡΙΓΚΑΣ Ο ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ


ΠΛΑΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΚΑΝΟΥΝ ΣΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ.
Επικίνδυνο παιχνίδι παίζει το πολιτικοστρατιωτικό κατεστη­μένο της Άγκυρας, αλλάζοντας τα δεδομένα που υπάρχον στις ελληνοτουρκικές σχέσεις από το 1999. 

Μετά την επίσκεψή του στην Αθήνα, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών κ. Αχμέτ Νταβούτογλου, μετέβη στα Κα­τεχόμενα της Κύπρου όπου είχε επαφές με τον επικεφαλής του ψευδοκράτους κ. Δερβίς Έρογλου και εξέφρασε ποικίλων ερμηνειών υπόνοιες. Όπως λένε πολύ έγκυρες πηγές, τα αποτελέ­σματα των επαφών που είχε ο κ. Νταβούτογλου στην Αθήνα με τον Έλληνα ομόλογο του κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, προκάλεσαν ικανοποίηση σε συγκεκριμένα κέντρα της Άγκυρας. 

Στις αναφορές τους, οι Τούρκοι αναλυτές επισημαίνουν ότι ο κ. Βενιζέλος εμφανίστηκε αμήχανος,... όχι πολύ καλός γνώστης των θέ­σεων που έχουν διαχρονικά οι δύο χώρες σε θέματα που άπτονται των διμερών διαφορών τους και το κυριό­τερο, σε αναφορά του τουρκικού ΥΠ.ΕΞ για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ γίνεται λόγος για το ότι «οι προσωπικού χαρακτήρα πολι­τικοί σχεδιασμοί του δεν αφήνουν χρόνο να ενημε­ρωθεί για το Κυπριακό, περί του οποίου δεν φαίνεται να γνωρίζει τη στρατηγική της Ελλάδας και των Ελληνοκυπρί­ων ως γραμμή άμυνας στους αντι­κειμενικούς σκοπούς που έχουν θέσει από κοινού η Τουρκία και η 'ΤΔΒΚ'...». 

Κατά την επίσκεψη του στα Κατεχό­μενα λοιπόν, ο κ. Νταβούτογλου έπαι­ξε πολύ καλά τα παιγνίδι του. Αφού «ζύγισε» τον κ. Βενιζέλο και διαπίστω­σε ποιες ήταν οι αντιλήψεις, ως καλός μαθητής της βυζαντινής διπλωματίας, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών έκανε δηλώσεις με τις οποίες προσπά­θησε να δώσει την εντύπωση του «τρίτου» καλώντας τον κ. Έρογλου και τον Πρόεδρο κ. Ν. Αναστασιάδη να συναντηθούν για να καταλήξουν σε κοινό ανακοινωθέν για το Κυπριακό. 

(NEWSBOMB-16/12/2013) 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger