Αρχική » » ΔΕΚΑ ΣΤΑ ΔΕΚΑ της 18 Δεκ 2013

ΔΕΚΑ ΣΤΑ ΔΕΚΑ της 18 Δεκ 2013


 Επιτέλους. Σχεδόν δεκαπέντε χρόνια μετά από την αγορά των S-300 από την Κυπριακή Δημοκρα­τία, το αντιαεροπορικό αυτό οπλικό σύστημα είναι πλέον και επίσημα επιχειρησιακό για τις Ένοπλες Δυνάμεις και αυτό πιστοποιείται από την επιτυχη­μένη βολή της Παρασκευής. 

 Μια βολή που για πολλά χρόνια υπονόμευαν οι «σύμμαχοι» μας αλλά και οι εγχώριοι καλοθελητές τους, ειδικά... οι διάφοροι αντιπρόσωποι αμυ­ντικών βιομηχανιών του εξωτερικού που τριγυρ­νούν στους διαδρόμους του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Μια βολή που διαγράφει με την μία όλες, τις ανοησίες που έλεγαν για «άχρηστο σύστημα», που έχει ελλείψεις και δεν μπορεί να λειτουργήσει. 

 Το επικίνδυνο βέβαια είναι πως αυτοί τα έλεγαν αλλά υπήρχαν και αρκετοί που ήταν πολύ πρόθυμοι να τα ακούσουν. Όχι απλά να τα ακού­σουν αλλά και να τα αποδεχτούν και να τα υιοθε­τήσουν μάλιστα. Κάποιο στιγμή πάντως θα πρέπει να καθαρίσει αυτό το πολύ βρόμικο κύκλωμα των αντιπροσώπων των ξένων αμυντικών Βιομηχανι­ών, που έχουν κάνει ζημιά στην χώρα μας. 

 Βέβαια για να κάνουν αυτοί τις ζημιές έπρε­πε να υπάρχουν και πολιτικοί «αστέρες» όπως ο Βενιζέλος που όταν ήταν υπουργός Άμυνας είχε άψογες σχίσεις με τον συγκεκριμένο χώρο. Μιλώντας για το Βενιζέλο, σε όποια θέση και αν βρεθεί κάνει ό,τι μπορεί γιο να καταστρέψει την Πατρίδα μας. 

 Η πιο πρόσφατη «τεράστιο επιτυχία» του, από την θέση του υπουργού Εξωτερικών, αντι­προέδρου της κυβερνήσεως και δεν ξέρω και εγώ πόσοι ακόμα τίτλοι μπας και ικανοποιηθεί η ματαιοδοξία του, ήταν η συνάντηση του με τον Νταβούτογλου στην οποία έδωσε τα πάντα και δεν πήρε τίποτα. 

 Ακόμα και γνωρίζοντας πως ο Βενιζέλος δεν δίνει δεκάρα για την Ελλάδα και τον Λαό της, τόση ανικανότητα δεν μπορώ να την καταλάβω. Μόνο και μόνο τελείως πολιτικάντικα αν το έβλεπε θα ζήταγε κάποιο αντάλλαγμα, έστω και μηδαμινό, για να το παρουσιάσει ως επιτυχία. Μάλλον όμως το γεγονός πως βλέπει μπροστά του τρομακτικό τον πολιτικό του αφανισμό του έχει εξαφανίσει και τα τελευταία ίχνη μιας κάποιας πολιτικής κουτοπο­νηριάς που κάποτε διέθετε. 

 Αν όμως για το πολιτικό μέλλον του Βενιζέλου ή για την νοητική του ευστάθεια αδιαφορώ, δεν συμβαίνει το ίδιο για το μέλλον της Πατρίδας μου, που δυστυχώς αυτή τη στιγμή το διαχειρίζεται εκείνος. Αυτό το μέλλον υπονομεύεται από τον Βενιζέλο ο οποίος στη συνάντηση με τον Νταβούτογλου ουσιαστικά συζήτησε για ΑΟΖ, σχεδόν αναγνώρισε τουρκικά μειονότητα στην Θράκη. 

 Ακόμα, δεν υπήρξε καμία σοβαρή αντίδραση στις προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου υπουρ­γού. Όλα αυτά δυστυχώς είναι λάθη που στο μέλλον πιθανότατα θα τα πληρώσουμε. Το μόνο καλό είναι πως ούτε η τουρκική πλευρά δεν δίνει σημασία στον Βενιζέλο μιας και αυτοί γνωρίζουν πως σε λίγους μήνες θα έχει εξαφανισθεί από την πολιτική ζωή της χώρας. 

 Την ίδια στιγμή ο Άμυνας Αβραμόπουλος πραγματοποίησε διμερή επίσκεψη στο Ισραήλ, από την Δευτέρα που μας πέρασε. Τουλάχιστον αυτός κάτι προσπαθεί να κάνει και γενικότερα αν συγκριθεί με την υπόλοιπη συγκυβέρνηση διασώζεται κάπως. Κατά πάσα πιθανότητα έχει σκοπούς για το μέλλον και το κάνει αυτό, αλλά τουλάχιστον δεν έχει γίνει περίγελος όπως οι συνάδελφοι του. 

 Όπως και να έχει όμως, έχουμε ξαναπεί από αυτήν εδώ τη στήλη πως μακροπρόθεσμα δεν μπορεί η Ελλάδα και το Ισραήλ να έχουν στρα­τηγική συνεργασία γιατί στην πραγματικότητα ο «ζωτικός χώρος» της Ελλάδος είναι και το στρατη­γικό βάθος του Ισραήλ. Άρα, εκτός και αν κάποια στιγμή το Ισραήλ στραφεί σε μια πολιτική που θα «κοιτάει» προς την ενδοχώρα, πράγμα δύσκολο λόγω των Αράβων, μοιραία κάποια στιγμή τα συμφέροντα μας θα συγκρουστούν. 

SNIPER 
(ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ-18/12/2013) 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger