Αρχική » » 95% "ΠΑΡΩΝ" ΣΕ ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ ΕΦΕΔΡΩΝ

95% "ΠΑΡΩΝ" ΣΕ ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ ΕΦΕΔΡΩΝ


Μπορεί οι κάτοικοι της Ελλάδας να στε­νάζουν από τα βάρη της αντιμετώπισης της κρίσης που πλήττει τις χώρες του ευρωπαϊκού νότου, ωστόσο οι χιλιάδες έφεδροι - νέοι και οι... λιγότερο νέοι (22-45 ετών) - που κλήθηκαν το περασμένο 10ήμερο ή έχουν κληθεί αυτές τις ημέρες υπό τα όπλα, σε μανάδες του Δ' Σώματος Στρατού στην Θράκη και της ΑΣΔΕΝ σε νησιά του Αιγαίου, ανταπεξήλθαν με χαμόγελο στην προσαρμογή και στην επανενσωμάτωση στη μονάδα εκπαίδευσης, όπου ασκήθηκαν με από­λυτη επιτυχία. 

Σύμφωνα με στοιχεία του Γενικού Επιτελείου Στρατού δεν είναι μόνο το προαναφερθέν κλί­μα και ...
επίπεδο απόδοσης που κατεγράφη ως άριστο αλλά αυτό που μέτρησαν στο Επιτελείο ως εξαιρετικά θετικό λόγω της συγκυρίας είναι η μεγάλη ανταπόκριση και η έγκαιρη παρουσί­αση που έφθασαν στις περισσότερες περιπτώ­σεις σε ποσοστό 90-95%! «Αυτά τα ποσοστά είναι πέραν των προσδοκιών στο σύνολο σχεδόν των μονάδων, λαμβανομένης υπόψη της άσχημης οικονομικής κατάστασης πάρα πολλών οικογενειών» ήταν το σχόλιο παλιού αξιωματικού που μας μεταφέρθηκε. «Και το σπουδαιότερο ήταν ότι μέσα στις μονάδες, μεταξύ των κληθέντων έφεδρων και του υπη­ρετούντος προσωπικού υπήρχε "ενότητα σκοπού" στην φάση της αποστολής και γενικά αλληλεγ­γύη και συνεννόηση». 

Η μετεκπαίδευση εφεδρείας επιχειρείται να γίνεται σε διάφορες ειδικότητες κατ΄ έτος ή αραιότερα και συνήθως λαμβάνει χώρα περί τα τέλη Νοεμβρίου - αρχές Δεκεμβρίου. 

Παλιοί γνώριμοι βρέθηκαν ύστερα από πολλά χρόνια για να θυμηθούν ιστορίες από τον στρατό. Στο φωτορεπορτάζ της ΝΕWSΒΟΜΒ φαίνεται ξεκάθαρα το καλό κλίμα και η συνεννόηση που υπάρχει μεταξύ των εφέδρων. 

Τα αντικείμενα, ανάλογα με την μονάδα και την αποστολή της περιελάμβαναν εκ­παίδευση ειδικοτήτων σε διάφορα οπλικά συστήματα και μέσα επικοινωνιών, μηχανοδήγηση τροχοφόρων και ερπυστριοφόρων οχημάτων, εκπαίδευση με χρήση εξομοιωτών, πραγματοποίη­ση βολών όλμων, αντιαερο­πορικών πολυβόλων και πυ­ροβολικού, υποδιαμετρήματος αρμάτων μάχης (ΑΙΜ-ΤΕSΤ), καθώς και βολές ατο­μικού και ομαδικού οπλι­σμού. «Πέραν αυτών, στις μετεκπαιδεύσεις επιδιώκεται η επαναφορά πνεύματος μο­νάδας και συνεργασίας, η εξοικείωση με το περιβάλλον και η απόκτηση ομαδικότη­τας» όπως επισημαίνει έμπειρος αξιωματικός. 


(NEWSBOMB-05/12/2013) 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger