Αρχική » » ΟΧΙ ΣΤΗ ΒΕΒΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ

ΟΧΙ ΣΤΗ ΒΕΒΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ


ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΕΙ Ο ΝΑΟΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ. 
ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ΩΣ «ΚΡΑΤΟΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ» ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. 

Κοντά στις 21.000 υπογραφές έχει συγκεντρώσει, μέχρι στιγμής, το ψήφισμα της ομογενειακής οργάνωσης Hellenic American Leadership (Συμβούλιο Ελληνοαμερικανικής Ηγεσίας) με αίτημα να μην μετατραπεί η Αγία Σοφία, στην Κωνσταντινούπολη, σε τζαμί. 

Όπως επισημαίνεται στο κείμενο του ψηφίσματος, επιτροπή του τουρκικού κοινοβουλίου εξετάζει αίτηση... που υπέ­βαλαν πολίτες για την μετατροπή της Αγίας Σοφίας, που λειτουρ­γεί από το 1934 ως μουσείο, σε τζαμί. Σχέδιο νόμου έχει εισαχθεί για την με­τατροπή της και πάλι σε «σύμβολο κατάκτη­σης» της Κωνσταντινού­πολης, ενώ το Νοέμβριο ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπουλέντ Αρίντς, υποσχέ­θηκε ότι το κτίριο σύντομα θα «χα­μογελά» ξανά, ως τέμενος. 

Το ψήφισμα θα παραδο­θεί στην UNESCO, η οποία, από το 1985, έχει κηρύξει την Αγία Σοφία Μνημείο Πα­γκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Η ΑΗΕΡΑ, με ανακοίνωσή της, απευθύνει κά­λεσμα για ανάληψη δρά­σης για το ζήτημα, μέσα από την υπογραφή του παρα­πάνω ψηφίσματος και την επικοινωνία με το τουρκικό υπουργείο Πολιτι­σμού, το Παγκόσμιο Συμβούλιο Μουσείων και την Επιτροπή της Γερουσίας για τις αμερικανοτουρκικές σχέσεις. 

Ο πρόεδρος της ΑΗΕΡΑ, Άντονι Κουζούνης, απέστειλε επιστολή στην UNESCO, με την οποία επισημαίνεται ότι εάν η Αγία Σοφία μετατραπεί σε τζαμί θα χάσει τα χριστιανικά και βυζαντι­νά χαρακτηριστικά της, τα οποία θα πρέπει να προστατευτούν, βάσει της συνθήκης για τα μνημεία παγκόσμι­ας πολιτιστικής κληρονομιάς, την οποία επικύρωσε η Τουρκία. 

(NEWSBOMB-04/12/2013)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger