Αρχική » » ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ: Μια δεκανέας «αιχμαλώτισε» τους S-300

ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ: Μια δεκανέας «αιχμαλώτισε» τους S-300


• Από αριστερά προς δεξιά: Το «μυστικό όπλο» του ΓΕΕΘΑ αποτελεί η Χρυσούλα Ιωαννίδου. Η φωτογραφία της από την πρώτη βολή των S-300. 
• Η στρατιωτικός που καλύπτει με τη φωτογραφική μηχανή της τις δραστηριότητες του ΓΕΕΘΑ. 
«Εγώ είμαι στρατιωτικός. Δεν πληρώνομαι για τις φωτογραφίες και τη δουλειά μου τη δίνω στις Ε.Δ.». 

του ΛΕΩΝΙΔΑ Σ. ΜΠΛΑΒΕΡΗ 
lsblaveris@gmailcom 

Χρυσούλα Ιωαννίδου ονο­μάζεται το νέο «μυστικό όπλο» του ΓΕΕΘΑ στον αγώνα που κάνει για καλύτερη μεταφορά της εικόνας των καθημερινών εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων του προς τον ελληνικό λαό. Μάλιστα, το τελευταίο διάστημα έγινε γνωστή και εκτός ελληνικών συνόρων, μέσω των εξαιρετικών φωτογραφιών που τράβηξε από την πρώτη βολή των πυραύλων S-300PMU-1, την πρώτη του συστήματος από χώρα-μέλος του NATO, η οποία είχε προκαλέσει διεθνές ενδιαφέρον. 

Με τη Χρυσούλα συναντηθήκαμε σε ανύποπτο χρόνο πρόσφατα αρκετές φορές, όταν, μαζί με τους ...υπολοίπους στρατιωτικούς συντάκτες, παρακο­λουθήσαμε τρεις σημαντικές εκπαι­δευτικές δραστηριότητες των Ενό­πλων μας Δυνάμεων, που τελούσαν υπό τη διεύθυνση του ΓΕΕΘΑ. Εκεί μας είχε κάνει εντύπωση μια νεαρή, όμορφη κοπέλα, με στολή παραλ­λαγής -πραγματικό «ζουζούνι»-, που γυρνούσε σαν τη σβούρα για να βγά­λει φωτογραφίες δράσεως, πέρα από τις τυπικές -«στημένες»- με τον εκά­στοτε διοικητή και τους επισήμους. Πριν από λίγες ήμερες, στη διάρ­κεια μιας μεγάλης στρατιωτικής νυχτερινής ασκήσεως στον Έβρο, έτυχε και μπήκαμε μαζί στο ίδιο στρατιωτικό βανάκι που μας μετέφερε από τον χώρο της ασκήσεως στην Αλεξαν­δρούπολη. Πιάσαμε συζήτηση, ξεκινώντας από τα τυπικά για τις φω­τογραφικές μηχανές μας και τους τηλεφακούς, και μάθαμε πολλά και ενδιαφέροντα πράγματα για αυτόν τον σπάνιο συνδυασμό: όμορφη γυ­ναίκα, στρατιωτικός και φωτογράφος. Τρία στη «συσκευασία» του ενός. 

ΤΟ «ΚΛΙΚ». Η Χρυσούλα λοιπόν είναι απόφοιτη Δημοσίου ΙΕΚ Φωτογραφίας της Θεσσαλονίκης, όπου φοίτησε την περίοδο 2000-2001. «Αρχικά η φωτογραφία δεν με ενδιέφερε. Μέσα όμως από m φοίτη­ση στη σχολή και όταν ήλθα σε επα­φή με την κάμερα, μου έκανε αμέσως κλικ. Αυτό ήταν», μας είπε. Σήμερα υπηρετεί στον Ελληνικό Στρατό έχο­ντας καταταγεί στο Κέντρο Εκπαιδεύσεως Νεοσυλλέχτων Γρεβενών στις 3 Οκτωβρίου 2007, όπου και παρέμει­νε μέχρι και τις 28 Μαρτίου 2008, κάνοντας τη βασική εκπαίδευση ως Επαγγελματίας Οπλίτης (ΕΠΟΠ), με την 6η Σειρά, ως «Υπηρέτης Ελα­φρού Οπλισμού», όπως είναι η επίσημη ονομασία της ειδικότητος της. «Όχι, δεν έχω κανέναν συγγενή στρα­τιωτικό, για να με τραβήξει και μένα στον Στρατό. Όμως η καταγωγή μου είναι από τον Βόρειο Έβρο. Από το χωριό Φτελιά, κοντά στο Ορμένιο. Για μας ο Στρατός είναι κάτι πολύ οικείο από τα πολύ μικρά μας χρόνια. Ο Στρατός, η στολή παραλλαγής ήταν πάντα δίπλα μας όταν τον χρειαζόμα­σταν και τους στρατιωτικούς τούς συ­ναντούσαμε καθημερινά. Έτσι, το 2007, όταν έγινε διαγωνισμός για ΕΠΟΠ, δήλωσα συμμετοχή και επι­λέχτηκα». μας είπε, εξηγώντας μας γιατί είχε επιλέξει τον Στρατό. Ως ΕΠΟΠ δεκανέας Πεζικού και παράλληλα με τα βασικά της καθήκοντα η Χρυσούλα έχει αναλάβει σε εθελο­ντική βάση να φωτογραφίζει τις εκ­παιδευτικές δραστηριότητες όχι μόνο από το Δ' Σώμα Στρατού στη Θράκη, αλλά και από διάφορες άλλες δρα­στηριότητες των Ενόπλων Δυνάμε­ων της χώρας. 

Πώς όμως έγινε η φωτογραφική αρχή για αυτήν; 

«Τυχαία, αν και το οφείλω σε δύο ανθρώπους. Πρώτα στον σημερινό αρχηγό ΓΈΕΘΑ, στρατηγό Μιχαήλ Κωσταράκο, ο οποίος περί το 2008-2009 ήταν εδώ ως υποστράτηγος διοικητής της XII Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού στην Αλεξανδρούπολη και με είχε δει να φωτο­γραφίζω τις δραστηριότητες της μο­νάδος μου σε εθελοντική βάση και επειδή είχα καλό εξοπλισμό. Μετά, είδε προφανώς και τα αποτελέσματα της δουλείας και έδωσε εντολή να καλύπτω και τις δραστηριότητες όλης της μεραρχίας. Σε μία από αυ­τές, σε μια άσκηση, είχε έλθει για να την καλύψει μία δημοσιογραφι­κή ομάδα από την Αθήνα, με τους Π. Ζορζοβίλη και Δ. Μανακανάτα, που είχαν μαζί τους για τη φω­τογραφική κάλυψη της αποστολής τους τον παγκοσμίου φήμης φωτο­ρεπόρτερ Δημήτρη Μεσσήνη. Αυ­τός με είδε και μόλις η άσκηση τέ­λειωσε, είπε στον μέραρχο μου: Τη μικρή να την προσέξεις. Έχει φωτογραφικό μάτι ξυράφι". Και ο νυν αρχηγός δεν ήθελε κάτι περισσότερο. «Έτσι ξεκίνησα» 

ΕΜΒΕΛΕΙΑ. Τώρα, με πρωτοβουλία -πάλι του στρατηγού Κωσταράκου, ως αρχηγού ΓΕΕΘΑ πλέον, η Χρυσού­λα απέκτησε και... πανελλαδική εμ­βέλεια, καλύπτοντας φωτογραφικά και δραστηριότητες του ΓΕΕΘΑ, ενώ πρόσφατα η δουλεία της αναγνωρί­στηκε και διεθνώς! «Εγώ είμαι στρα­τιωτικός. Δεν πληρώνομαι για τις φωτογραφίες και τη δουλειά μου τη δίνω στις Ένοπλες Δυνάμεις, που εκείνες την αξιοποιούν όπως νομίζουν καλύτερα», μας ανέφερε. Το τέ­λος του 2013 βρίσκει τη Χρυσούλα να εξακολουθεί να υπηρετεί στο 536 Μ/Κ Τάγμα Πεζικού και να βρίσκεται στη διάθεση της ιστορικής XII (12ης) Μηχανοκινήτου Μεραρχίας Πεζικού για την κάλυψη των επιχειρησιακών και εκπαιδευτικών της δραστηριοτή­των. Μάλιστα, οι εντυπωσιακές φω­τογραφίες της από τις τελευταίες δρα­στηριότητες, τη διακλαδική άσκηση «Πυρπολητής 2013», πάνω σε φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού, μια νυχτερινή άσκηση με πραγματικά πυρά του Δ' Σ.Σ. («Νυχτερινή Αστραπή 2013»), και από την πρώτη βολή του ρωσικού αντιαεροπορικού συ­στήματος S-300PMU-1 («Λευκός Αε­τός 2013») στο Πεδίο Βολής Κρήτης, άφησαν όλους, εντός και εκτός Ελλά­δος, με το στόμα ανοικτό! Συγχαρητήρια και εις ανώτερα.

(ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ-28/12/2013)

1 σχόλια:

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger