Αρχική » , , , » «Αναβρασμός» στους υπαξιωματικούς της Ε.Φ. για κανονισμούς προαγωγών

«Αναβρασμός» στους υπαξιωματικούς της Ε.Φ. για κανονισμούς προαγωγών


Καταγγελίες ότι δεν επιλύεται το πρόβλημα της απόφραξης

Λευκωσία: Αναστάτωση επικρατεί ανάμεσα στους υπαξιωματικούς ενόψει της ψήφισης των κανονισμών για προαγωγές και αφυπηρετήσεις. Οι υπαξιωματικοί θεωρούν ότι οι πρόνοιες του νομοσχεδίου που κατέθεσε το Υπουργείο Άμυνας δεν επιλύουν το πρόβλημα με τις προαγωγές. Ειδικότερα, για τους υπαξιωματικούς οι προτεινόμενες διατάξεις δεν θα βοηθήσουν στην απόφραξη της πυραμίδας και ως εκ τούτου οι προαγωγές κάθε χρόνο θα αφορούν μόνο σε ελάχιστες θέσεις που θα προέρχονται από αφυπηρετήσεις.

Ο Σύνδεσμος Υπαξιωματικών Κυπριακού Στρατού (ΣΥΚΣ) ενημέρωσε χθες τα μέλη του για τις εξελίξεις αναφορικά με το νομοσχέδιο το οποίο αναμένεται να προωθηθεί για ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής στις 14 Απριλίου.

Όπως αναφέρεται και στην ανακοίνωση του Συνδέσμου για ενημέρωση των μελών του, «δεν υπάρχει περίπτωση να επιλυθεί το πρόβλημα των προαγωγών στους υπαξιωματικούς με τον Κανονισμό που έχει κατατεθεί, εάν δεν υιοθετηθούν οι εισηγήσεις τους για αποσυμφόρηση της πυραμίδας». Την άποψη αυτή φαίνεται ότι ασπάζεται και η Επιτροπή Άμυνας και για τον λόγο αυτό έχει ζητηθεί συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, καθώς οι συναντήσεις που προηγήθηκαν με τους υπουργούς Οικονομικών και Άμυνας επέφεραν αλλαγές στις πρόνοιες του νομοσχεδίου.

Τόσο ο Σύνδεσμος όσο και η Επιτροπή Άμυνας προτείνουν διαχωρισμό του βαθμού του ανθυπασπιστή σε «Α», «Β» και «Γ». Με αυτό τον διαχωρισμό εκτιμούν ότι θα ανοίξει ο δρόμος για προαγωγές.

Δηλαδή, στον βαθμό ανθυπασπιστές «Γ» θα τοποθετηθούν οι ανθυπασπιστές που έχουν τα περισσότερα χρόνια για να αφυπηρετήσουν. Στον βαθμό ανθυπασπιστές «Β» θα τοποθετηθούν νεότεροι ανθυπασπιστές και στον βαθμό ανθυπασπιστές «Α» θα προαχθεί αριθμός αρχιλοχιών. Με αυτό τον τρόπο θα υπάρξει η δυνατότητα για να γίνουν προαγωγές και στις υπόλοιπες βαθμίδες των υπαξιωματικών. Εκτιμάται παράλληλα ότι αυτή η λύση δεν θα έχει μεγάλο κόστος για τα κρατικά ταμεία καθώς η πλειονότητα των ανθυπασπιστών λόγω χρόνων υπηρεσίας έχει το μάξιμουμ των ετών.

Σημειώνεται ότι οι εξελίξεις με το νομοσχέδιο για τις προαγωγές θα απασχολήσουν έκτακτη συνεδρία του ΣΥΚΣ και θα αποφασιστούν οι επόμενες ενέργειες των υπαξιωματικών.

Γράφει: Νέαρχος Κυπριανού

(philenews.com)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger