Αρχική » , , , » ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΕΙ Ο ΚΑΜΜΕΝΟΣ;

ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΕΙ Ο ΚΑΜΜΕΝΟΣ;


Του Μιχάλη Αλεξανδρίδη (alexandridism@makthes.gr)

Δεν μας φτάνουν τα μύρια όσα έχουμε ο καθένας ξεχωριστά κι όλοι μαζί στο κεφάλι μας, έχουμε και τον Καμμένο να επιχειρεί να κάνει επίδειξη τσαμπουκά, για να... βάλει στη θέση τους την Τουρκία και τα Σκόπια. Ποι­ος ξέρει τι όνειρο είδε στον ύπνο του ο άνθρωπος και σηκώθηκε από τα άγρια χαράματα, ντύθηκε στρατάρχης και πήγε στο υπουργείο του πριν να χαράξει, δια­τάζοντας αιφνιδιαστική στρατιωτική άσκη­ση στα βόρεια και τα ανατολικά σύνορα της χώρας -Οινούσσες και Ειδομένη.

Τα πολεμικά μας αεροπλάνα άρχισαν να σκίζουν τους ουρανούς, πετώντας σε πολύ χαμηλό ύψος, στοχεύοντας -προφανώς- να προκαλέσουν τρόμο στους Τούρκους και να κάνουν τους Σκοπιανούς να κρυ­φτούν στα... λαγούμια τους.

Τελικά αυτό που κατάφεραν είναι να... κατατρομοκρατηθούν οι δύστυχοι πρό­σφυγες στην Ειδομένη, που έτρεχαν αλλόφρονες αριστερά και δεξιά, για να ξεφύγουν. (Αξίζει να υπογραμμιστεί ότι οι Γερμανοί είχαν απαγορέψει τα πρωτο­χρονιάτικα πυροτεχνήματα στις πόλεις όπου φιλοξενούσαν πρόσφυγες, προκειμένου να μην τους επαναφέρουν πολεμικές θύμησες από όσα τράβηξαν στις εμπόλεμες πατρίδες τους).

Το άλλο που καταφέραμε ήταν να δώ­σουμε αφορμές στους στρατοκράτες της Τουρκίας να επιδείξουν την πολεμική τους ετοιμότητα, επικαλούμενοι πως αμύνονται στην προκλητικότητα των Ελλήνων.

Επί της ουσίας, ο Πάνος Καμμένος αυτό που πετυχαίνει, ασχέτως των προθέσεών του, είναι η ντε φάκτο αλλαγή του βασικού δόγματος της εξωτερικής μας πολιτικής απέναντι στην Τουρκία, που κινούνταν στη διεθνοποίηση των διαφορών και την προστασία των κυριαρχικών μας δικαιω­μάτων δίχως να ρίχνουμε λάδι στη φωτιά μιας στρατιωτικής αναμέτρησης.

Πέρα από αυτό, εκείνο που προκάλεσε ποικίλα σχόλια και ανάλογους συνειρμούς ήταν η εμφάνιση του υπουργού Εθνικής Άμυνας με στρατιωτική περιβολή.

Όσο κι αν είναι επαναλαμβανόμενη η συ­νήθειά του να ντύνεται αρχιστράτηγος ή κομάντος με κάθε ευκαιρία, τα μηνύματα που στέλνει με αυτήν του την ενδυμασία είναι εξόχως επικίνδυνα.

Τι μεγαλοϊδεατισμός είναι αυτός και από πού κι ως πού ο έλληνας υπουργός Εθνικής Αμύνης θα πρέπει να μας μάθει να τον αποδεχόμαστε με στρατιωτικά ρούχα, ελικόπτερα, αεροπλάνα και φρεγάτες; Ευρωπαϊκή χώρα είμαστε -ακόμη. Ούτε νοτιοαμερικανική ούτε βορειοκορεατική, ούτε καμιά αφρικανική χούντα με πολέ­μαρχους και απελευθερωτές. Ή μήπως όχι;

[ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ (Η ΓΝΩΜΗ)-18/04/2016]

2 σχόλια:

  1. ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΕΣ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΕΘΝ ΑΜΥΝΑΣ ΦΟΡΟΥΝ ΚΟΣΤΟΥΜΙ ΣΤΙΣ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΕΣΦΟΡΟΥΝ ΣΤΟΛΕΣ !!Β ΚΟΡΕΑ ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ Η ΠΑΡΕΑΤΟΥ ΟΙ ΤΣΙΠΡΟΣΥΡΙΖΑΙΟΙ Ο ΖΑΓΟΡΙΑΝΑΚΟΣ ΗΤΑΝ ΑΓΓΕΛΟΣ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΚΑΘΕΣΤΟΣ !
    ΤΟΥΣ ΨΗΦΗΣΑΜΕ !!ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΓΙΑΠΟΙΟ ΤΟΠΟ !,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΕΣ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΕΘΝ ΑΜΥΝΑΣ ΦΟΡΟΥΝ ΚΟΣΤΟΥΜΙ ΣΤΙΣ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΕΣΦΟΡΟΥΝ ΣΤΟΛΕΣ !!Β ΚΟΡΕΑ ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ Η ΠΑΡΕΑΤΟΥ ΟΙ ΤΣΙΠΡΟΣΥΡΙΖΑΙΟΙ Ο ΖΑΓΟΡΙΑΝΑΚΟΣ ΗΤΑΝ ΑΓΓΕΛΟΣ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΚΑΘΕΣΤΟΣ !
    ΤΟΥΣ ΨΗΦΗΣΑΜΕ !!ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΓΙΑΠΟΙΟ ΤΟΠΟ !,

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger