Αρχική » , » Γιατί, ενώ βλέπουν την ξέρα, πάνε ολοταχώς πάνω της;

Γιατί, ενώ βλέπουν την ξέρα, πάνε ολοταχώς πάνω της;


• Η θέα τον «αφρίζοντος» πρόσφυγα, που άρπαξε ένα βρέφος και το κράδαινε... σαν ρόπαλο εναντίον των λιμενικών, είναι εικόνα απόλυτης διάλυσης και ανικανότητας του κράτους να χαλιναγωγήσει μια κατάσταση που σε λίγο θα φέρει αίμα...

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΤΡΑΓΚΑ

Θα θρηνήσουμε θύματα! Θα υπάρ­ξουν συμπλοκές μεταξύ των προσφύ­γων με τους αστυνομικούς ή εκτεταμέ­να επεισόδια μεταξύ των κατοίκων της Ειδομένης και των δυστυχισμένων αυ­τών ανθρώπων, που είναι καθηλωμέ­νοι μπροστά στον φράχτη και αρνούνται να πιστέψουν ότι το όνειρό τους να πάνε στη Γερμανία έχει σβήσει. Η θέα του «αφρίζοντος» πρόσφυγα, που άρπαξε ένα βρέφος και το κράδαινε... σαν ρόπαλο εναντίον των λιμενικών, ή του άλλου ο οποίος ανέβηκε στα ηλεκτροφόρα καλώδια της ΔΕΗ για να αυτοκτονήσει είναι εικόνες απόλυτης διάλυσης και ανικανότητας του κρά­τους να χαλιναγωγήσει μια κατάσταση που σε λίγο θα φέρει αίμα.

Δεν ξέρω τι έχει στον νου του ο Αλέξης Τσίπρας. Δεν ξέρω αν υπάρχουν σχέ­δια επίλυσης του μεγάλου αυτού προ­βλήματος. Σίγουρα, όμως, καταλαβαί­νει κανείς ότι θα υπάρξουν δυσμενέ­στατες παρενέργειες σε όλο το κοινω­νικό σύνολο. Ψεύτης να βγω, οι πρό­σφυγες θα πολλαπλασιάζονται και κά­ποια στιγμή το αδιέξοδο στο πρόβλη­μά τους -μαζί με τη συσσωρευμένη ορ­γή τους- θα εκραγεί σαν ηφαίστειο στην Ελλάδα. Είναι αιθεροβάμονες όσοι πιστεύουν ότι αυτοί οι άνθρωποι θα δεχθούν αδιαμαρτύρητα και με «πολιτισμένο» τρόπο να επιστρέφουν στην Τουρκία! Θα δείτε ότι κάποια στιγμή οι φίλοι μας οι Ευρωπαίοι θα σκεφθούν τη μετατροπή τμήματος του Αιγαίου σε μία «ελεύθερη ζώνη», στην οποία θα εγκαθίστανται οι μουσουλ­μάνοι «αδελφοί», προκειμένου να απαλλαγεί η Ευρωζώνη από το φορτίο της εγκατάστασής τους.

Τα πράγματα ξεκαθαρίζουν. Έχω την αίσθηση ότι βλέπουμε ήδη στον ορίζοντα τον εφιάλτη που έρχεται. Με τρόπο που δεν επιδέχεται ουδεμία αντίρρηση του Αλέξη Τσίπρα και της ελληνικής κυβέρνησης, π κυρία Μέρκελ ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει ουδε­μία περίπτωση να απομακρυνθεί το ΔΝΤ από το πρόγραμμα. Γερμανοί και Αμερικανοί θα συνεχίσουν μαζί την επιτυχημένη συνταγή του μνημονί­ου, που θα μας οδηγήσει στην «Ανά­σταση» της οικονομίας και στην προ­σέλκυση πλήθους επενδυτών. Την ίδια ώρα, περίπου 9.000 εταιρείες, μι­κρές, μεσαίες και μεγάλες, ετοιμάζον­ται να αναχωρήσουν από την Ελλάδα, λόγω της δυσβάσταχτης και πρωτοφα­νούς υπερφορολόγησης. Ταυτόχρο­να, χιλιάδες επιστήμονες και επαγγελματίες φεύγουν από τη χώρα. Αυτό φαίνεται πως επιδιώκουν οι καλοί φί­λοι μας, οι εταίροι μας, οι φιλεύσπλα­χνοι δανειστές μας. Ουδείς πλέον μπο­ρεί να «εξυπηρετήσει» τα ραβασάκια της Εφορίας με όλους τους φόρους! Και είναι η πρώτη φορά που Αριστερή κυβέρνηση βάζει τόσους έμμεσους φόρους σε όλες τις υπηρεσίες και σε όλα τα προϊόντα, με αποτέλεσμα να στενάζουν εκατομμύρια πολίτες, όλων των τάξεων και των εισοδημάτων.

Είναι απορίας άξιον πώς σκέπτεται αυ­τή η κυβέρνηση, που υπακούει σε οτι­δήποτε ζητάνε Βερολίνο και Ταμείο. Θέλει να «χρεωθεί» την πολιτική και ιστορική ευθύνη του θανάτου της οικο­νομίας και της ελληνικής κοινωνίας; Καλά, δεν συνειδητοποιεί ότι θα καταγραφεί ως υπεύθυνη όλων των δει­νών τα οποία θα επακολουθήσουν, εν­δεχομένως και μιας περαιτέρω συρρί­κνωσης της εθνικής κυριαρχίας; Γιατί κάνει όσα κάνει, αφού είναι ηλίου φαεινότερον ότι το πρόγραμμα αυτό δεν έχει ούτε μία στο εκατομμύριο πιθανό­τητα να οδηγήσει στην περίφημη επανεκκίνηση της οικονομίας. Ένας νέος άνθρωπος, όπως ο Αλέξης, δεν αισθά­νεται καθόλου το «δούλεμα» των ξέ­νων; Είναι τόσο κοντόφθαλμος και δεν μπορεί να ανιχνεύσει τις προθέ­σεις τους; Τον «πηγαίνουν» απευθείας στη μεγάλη εθνική καταστροφή. Η βόμβα θα εκραγεί στα χέρια του. Θα τα ρουφήξει όλα σαν απορροφητήρας όλων των δεινών που συνέβησαν από την «πρώτη φορά Αριστερά».

Ήθελα να ήξερα, αυτό το οικονομικό επιτελείο που προσπαθεί να βρει λύσεις στα μέτρα των δανειστών και αγωνιά να «βγούνε» τα νούμερα δεν αισθάνεται ότι η υλοποίηση αυτού του προγράμματος αποτελεί ομαδική σφα­γή των Ελλήνων και μοχλό για την εκ­δίωξη μεγάλου τμήματος του πληθυ­σμού από τη χώρα; Με το να φτωχοποιήσουν ακόμη περισσότερο εκατομ­μύρια πολίτες και να αποδώσουν τον καρπό της συγκομιδής των φόρων στους Γερμανούς-δανειστές πρόκειται να δημιουργήσουν ένα καλύτερο αύ­ριο για την Ελλάδα;

Έπειτα, εκτός από τα φορολογικά μέ­τρα, τι σόι κατάσταση είναι αυτή που προκαλείται στη Δημοκρατία και στην κοινωνία μας με τις συγκρούσεις στη Δικαιοσύνη; Και τι φασιστική διάθεση είναι αυτή που διαπιστώνεται σε δη­λώσεις κρατικών λειτουργών, οι οποί­οι φωνάζουν προς τους δημοσιογρά­φους «μην τραβάτε φωτογραφίες» ή «κατεβάστε τις κάμερες» ή «τι είναι αυ­τά που γράφετε»; Δυστυχώς -και θέλω να το υπογραμμίσω σήμερα- υπάρχει ένας ζόφος. Μια καταχνιά στην πολιτι­κή ατμόσφαιρα που μυρίζει ολοκλη­ρωτισμό ή μια ιδιότυπη κοινοβουλευ­τική δικτατορία. Με μια κυβέρνηση η οποία, παρά το γεγονός ότι υποστηρί­ζει πως αγωνίζεται και αντιστέκεται, υλοποιεί στο τέλος, με άμεσο, κυνικό και ψυχρό τρόπο, όλες τις προσταγές των ξένων.

[ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ (ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΣΚΟΠΕΥΤΗΣ)-07/04/2016]

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger