Αρχική » , , , , , » «Φρούριο» η Ηλεία για την άσκηση «Ηνίοχος»

«Φρούριο» η Ηλεία για την άσκηση «Ηνίοχος»


«Ομπρέλα» προστασίας η Αντιτρομοκρατική για τους υψηλούς καλεσμένους από ΗΠΑ και Ισραήλ.

Σε συναγερμό η Αντιτρομοκρατική για τη μεγά­λη πολυεθνική αεροπορική άσκηση «Ηνίο­χος» στην Ηλεία - Τι φοβούνται Ισραηλινοί και Αμερικανοί και τι ζήτησαν από τις ελληνι­κές Αρχές. Επί «ποδός πολέμου» βρίσκονται οι δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ στην Ηλεία για τη φύλαξη στόχων πο­λύ υψηλής σημασίας, σύμφωνα με αποκλειστικές πληρο­φορίες του «Π».

Ο λόγος είναι η μεγάλη πολυεθνική αεροπορική άσκηση που πραγματοποιείται στην 117 ΠΜ στην Ανδραβίδα και βρίσκεται σε εξέλιξη, καθώς σε αυτή συμμετέχουν Ισραηλινοί και Αμερικα­νοί. Μονάδες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας έχουν μεταφερ­θεί στην Ηλεία, οι οποίες, συνεπικουρούμενες από τις τοπικές δυ­νάμεις, έχουν αναλάβει τη φρούρηση των σημαντικών προσκε­κλημένων της ΠΑ. Πρόκειται για το προσωπικό (ιπτάμενοι και μηχανικοί) της αμερικανικής Αεροπορίας Ευρώπης και της ισραηλινής Αεροπορίας, οι οποίοι διαμένουν σε ξενοδοχεία στην ευρύτερη περιοχή της Κυλλήνης. Οι αποστολές Ισραηλινών και Αμερικανών είναι πολυπληθείς. Υπολογίζεται ότι τουλάχιστον 700 συνολικά άτομα έχουν έρθει στην Ελλάδα μαζί με 12 αμερι­κανικά και 12 ισραηλινά μαχητικά.

Δίπλα στο κέντρο διαμονής αλλοδαπών

Ο μεγάλος αριθμός του προσωπικού έχει να κάνει με το ότι πρόκειται ουσιαστικά για δύο πλήρεις Μοίρες αεροσκαφών με ανάγκες υποστήριξης από μηχανικούς εδάφους και, φυσικά, πι­λότους. Το γεγονός ότι μια τόσο σημαντική άσκηση, τόσο από επι­χειρησιακή όσο και από στρατηγική άποψη, φιλοξενείται στην 117 ΠΜ, μόλις 8 χλμ. από κέντρο διαμονής αλλοδαπών και δη μουσουλμάνων, έχει προκαλέσει την εύλογη ανησυχία των ελλη­νικών υπηρεσιών ασφαλείας, αλλά και των Ισραηλινών. Τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια τόσο στην ίδια την 117 ΠΜ, όπου υπάρχουν τα μαχητικά, όσο και στις γύρω περιοχές όπου διαμένει το προσωπικό σε ξενοδοχεία, τα οποία έχουν «κλειστεί» ειδικά για αυτόν τον λόγο.

Ειδικότερα, τα ισραηλινά πληρώματα και το επίγειο προσωπι­κό συνοδεύονται από πράκτορες της Mossad, ενώ επιπρόσθετα ζήτησαν τα σημεία όπου διαμένουν να φρουρούνται επί 24ώρου βάσεως από ειδικές μονάδες της Αστυνομίας. Το ίδιο έχει συμβεί και με τα αμερικανικά πληρώματα, στα αντίστοιχα ξενοδοχεία όπου διαμένουν, αν και οι τελευταίοι έχουν αφήσει το θέμα της φύλαξής τους στη διακριτική ευχέρεια των ελληνικών Αρχών Ασφαλείας, σε αντίθεση με τους Ισραηλινούς, οι οποίοι παρου­σιάζονται κάπως πιο «νευρικοί».

Η εγγύτητα του αεροδρομίου με το LM Village, το resort όπου μένουν μόνιμα εδώ και κάποιες εβδομάδες αλλοδαποί από εμπόλεμες περιοχές της Συρίας και του Ιράκ, σίγουρα δεν κάνει την υπόθεση «ασφάλεια» σε μια τέτοια ειδικά άσκηση κα­θόλου εύκολη. Πάντως, από επιχειρησιακής πλευράς το ΓΕΑ φρόντισε έτσι ώστε μεικτοί σχηματισμοί από ελληνικά αμερικα­νικά και ισραηλινά μαχητικά να πετάξουν μέχρι τις εσχατιές του FIR Αθηνών και πιο συγκεκριμένα μέχρι το Καστελόριζο, υπεν­θυμίζοντας στους γνωστούς ταραχοποιούς της περιοχής πως η χώρα εκτός από αποτρεπτική ισχύ διαθέτει και στρατηγικές συμμαχίες.

(ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ-09/04/2016)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger