Αρχική » , , » Εθνική Οδός Παπασταύρου

Εθνική Οδός Παπασταύρου


Όλα κι όλα. Αν δεν ήταν αχάριστος ο λαός, θα είχαμε πολλούς δρόμους να (!), με το συμπάθιο, να φτάνουν ως τον Παναμά!

Η Παναμερικανική λεωφόρος έχει μήκος 47,95 χιλιάδες χιλιόμετρα. Όσο είναι Αθήνα - Θεσσαλονίκη επί 90 (περίπου). Όρεξη να 'χεις να οδηγείς και τύχη για να φτάσεις. Η διαδρομή σου, αν αποφασίσεις να την κάνεις, ξεκινάει από την Αλάσκα και φτάνει μέχρι του βοδιού το μάτι, τέρμα πινέζα της Νοτίου Αμερικής. Σαν βγεις στον πηγαιμό της Παναμερικανικής λεωφόρου, θα περάσεις από Καναδά, ΗΠΑ, Μεξικό, Γουατεμάλα, Ελ Σαλβαντόρ, Ονδούρα, Νικαράγουα, Κόστα Ρίκα, Παναμά (συγκρατήστε αυτή τη χώρα, θα σας χρειαστεί), Κολομβία (αδελφό κράτος με παρόμοιους θεσμούς με τον δικό μας), Εκουαδόρ, Περού, Χιλή, Αργεντινή (κι αυτοί πρωτοξάδελφα στη χρεοκοπία), Σουρινάμ, Γουιάνα, Βενεζουέλα (θα έφερνε τζάμπα πετρέλαιο από τον Τσάβες ο Αλέξης, θυμάσαι;) και Βραζιλία.

Αυτή η λεωφόρος δεν είναι άσχημη, θα μπορούσες να την πεις και σχεδόν ψαρωτική σε μέγεθος, αλλά δεν έχει τη χάρη, τη μαγεία και την κομψή αίσθηση του απροσδόκητου ελληνικού μεγαλείου, το οποίο ακούει στο επίθετο Παπασταύρου και στο μικρό όνομα Σταύρος.

Αδωνις

Ηταν Παπασταύρου στη λίστα Λαγκάρντ; Ηταν. Βρέθηκε Παπασταύρου σε λίστα Παναμά; Βρέθηκε. Αν κάνουμε μια τόση δα υπομονή, μπορεί να καμαρώσουμε τον Ελληνα πρωταθλητή και σε λίστα για ψώνια σε σούπερ μάρκετ στη Σαμαρκάνδη ή σε λίστα δώρων γάμου στα νησιά του Σολομώντα.

«Αν οι Ελληνες δεν ήταν διαχρονικά αχάριστοι, θα είχαν δώσει το όνομα του Παπασταύρου σε δρόμο» είπε ο Αδωνις Γεωργιάδης, αντιπρόεδρος της Ν.Δ. και πεπειραμένος περί τα εκδοτικά, πολιτικά και μιντιακά.

Επιβεβαιώνει ο σεμνός και ηπίων τόνων πολιτικός την αξία του Παπασταύρου, το όνομα του οποίου τιμά την Ελλάδα σε δημοσιευμένες και αδημοσίευτες λίστες που έλκουν τα φώτα της δημοσιότητας. Οι Αμερικανοί έχουν λεωφόρο που ενώνει το βόρειο και το νότιο τμήμα της ηπείρου τους αλλά εμείς έχουμε Παπασταύρου που ενώνει Αθήνα - Παναμά, περνάει και ωκεανούς άμα λάχει, δίχως μπετά και ασφάλτους και διόδια. Μια οφσόρ είναι η απόσταση κι ο Παπασταύρου την καλύπτει...

Παναγιώτης Λιάκος
(ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-07/04/2016)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger