Αρχική » , » Επίσκεψη στο Αρχηγείο του ΛΣ

Επίσκεψη στο Αρχηγείο του ΛΣ


Το Αρχηγείο του ΛΣ επισκέφθηκε ο Γερμανός υπο­ναύαρχος Joerg Klein, στον Πειραιά, ο οποίος είναι επικε­φαλής της ναυτικής δύναμης του NATO SNMG-2, που περιπολεί στο Αιγαίο, επιτηρώντας τα πλωτά με τους αλλοδα­πούς που καταφθάνουν από τις τουρκικές ακτές. Ο υπο­ναύαρχος Joerg Klein συναντήθηκε με τον αρχηγό του ΛΣ- ΕΛΑΚΤ, αντιναύαρχο ΛΣ, Σταμάτιο Ράπτη, και επιτελείς του Αρχηγείου. Στη συνέχεια, ενημερώθηκε από τους αξιωματι­κούς του ΛΣ-ΕΛΑΚΤ για τις τρέχουσες εξελίξεις στο ζήτημα των παράνομων εισόδων αλλοδαπών από την Τουρκία μέ­σω του Α. Αιγαίου. 

Ο Γερμανός επικεφαλής της νατοϊκής δύ­ναμης επισκέφθηκε, επίσης, τα Κέντρα Επιχειρήσεων του ΛΣ-ΕΛΑΚΤ και ενημερώθηκε για τη λειτουργία του Διε­θνούς Κέντρου Συνεργασίας της επιχείρησης «Ποσειδών τα­χεία επέμβαση». Βέβαια, τα μέχρι τώρα αποτελέσματα της νατοϊκής δύναμης είναι φτωχά, αλλά ούτως ή άλλως η δύνα­μη δεν έχει ως στόχο την ανάσχεση των παράνομων εισό­δων, αλλά την παροχή πληροφοριών στις ελληνικές και τουρκικές Αρχές όταν εντοπίζει τέτοιες. Ο Γερμανός διοικητής σε συνέντευξή του έδωσε, πάντως, βάρος στην «ευελι­ξία» που παρουσιάζουν οι Τούρκοι -κυρίως- διακινητές: «Οι διακινητές είναι πολύ ευέλικτοι και μετατοπίζουν τα κέν­τρα βάρους. Εάν πάρουμε τους αριθμούς των προηγούμε­νων εβδομάδων, μιλάμε για 20 έως 40 πλοία την ημέρα. Τα πλοία αυτά αναζητούν τους δρόμους τους ανάλογα με το πώς εμείς τοποθετούμαστε. Όταν κλείνει ο δρόμος για τη Λέσβο, οι μεταναστευτικές ροές θα αναζητήσουν άλλους δρόμους. Για τον λόγο αυτόν έχει σχεδιαστεί οι δραστηριότητες του ΝΑΤΟ να επεκταθούν όσο το δυνατόν γρηγορότερα και σε άλλες ακτές του Αιγαίου», είπε μεταξύ άλλων.

(ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ-02/04/2016)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger