Αρχική » , , , , » ΕΜΘ: Φωτογραφική διάταξη προς βόλεμα ημετέρων

ΕΜΘ: Φωτογραφική διάταξη προς βόλεμα ημετέρων


«Βολές» αποστράτων κατά ΥΠΕΘΑ.

Με το πολυνομοσχέδιο του υπουρ­γείου Εθνικής Άμυνας να βρίσκε­ται σε δημόσια διαβούλευση από την περασμένη εβδομάδα, ήδη έχουν δημιουργηθεί οι πρώτες τριβές με Ενώσεις στρατιωτικών.

Πιο συγκεκριμένα, στο πολυνομοσχέδιο προβλέπονται ευνοϊκές ρυθμίσεις για τους Εθελοντές Μακράς Θητεί­ας (ΕΜΘ) και για τους Επαγγελματίες Οπλίτες (ΕΠΟΠ). Αυτές αφορούν τη μισθολογική και βαθμολογική αναβάθμιση με την προαγωγή τους ως μόνιμοι υπαξιωματικοί. Πιο συγκεκριμένα, στο πολυνομοσχέδιο προτείνεται η τροποποίηση του νόμου 3883/2010, τροποποίηση η οποία αφορά τους ΕΜΘ που έχουν συμπληρώσει 5 χρό­νια πραγματικής υπηρεσίας και τους ΕΠΟΠ με 12 χρόνια πραγματικής υπηρεσίας από την κατάταξή τους και έχουν πτυχίο ανώτατης εκπαίδευσης πανεπιστημιακού ή τεχνο­λογικού τομέα ή άλλο ισότιμο τίτλο σπουδών από την αλ­λοδαπή, να μπορούν να πραγματοποιούν μετάταξη στο σώμα μόνιμων υπαξιωματικών σε ειδικότητα παρεμφερή με το αντικείμενο των σπουδών αυτών.

Η τροποποίηση στοχεύει στην πραγματοποίηση μετα­τάξεων σε θέσεις μόνιμων υπαξιωματικών, προκειμένου να καλύπτονται κενές οργανικές θέσεις, πάντα με απόφα­ση βέβαια του οικείου κατά κλάδα ανωτάτου συμβουλίου.

Η συγκεκριμένη, όμως, ρύθμιση συνάντησε την αντίδραση του ΠΣΑΕΜΘ (Πανελλήνιος Σύλλογος Αποστράτων ΕΜΘ), κατηγορώντας την ηγεσία του ΥΠΕΘΑ για «φωτογραφική» διάταξη και βόλεμα ημετέρων που βρίσκονται πέριξ του υπουργείου Άμυνας και των Γενικών Επιτελεί­ων, τη στιγμή που δεν επιλύονται άλλα σοβαρότερα και δίκαια αιτήματα των ΕΜΘ.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο ΠΣΑΕΜΘ, η παραπάνω ρύθμιση αφορά φωτογραφικά μόνο ένα το πολύ δύο άτομα.

Για παράδειγμα, ο απόφοιτος ΑΕΙ που είναι πλήρωμα άρματος, ή ο απόφοιτος ΑΕΙ που είναι χειριστής του MANPAD Stigner, τι τίτλο σπουδών πρέπει να έχει προκειμένου να «προϊδεάζει» στην ειδικότητά του ή το αντί­στροφο, έτσι ώστε να καλύψει την αντίστοιχη οργανική θέση; Πρακτικά κανένα, καθώς δεν υπάρχει τέτοιος.

Όπως αναφέρει ο ΠΣΑΕΜΘ, ελάχιστοι είναι αυτοί που καλύπτονται από τη συγκεκριμένη διάταξη και αυτοί οι ελάχιστοι κινούνται πέριξ του υπουργείου. Μάλιστα, η Ένωση κατηγορεί τον υπουργό Εθνικής Άμυνας ότι έχει αφήσει άλλα θέματα, όπως η παράνομη κράτηση υπέρ ΕΛΟΑΣ-ΕΛΟΑΑ-ΕΑΟΑΝ που επιβλήθηκε στους ΕΜΘ, η παράνομη παρακράτηση διπλών εισφορών από τα Μετο­χικά Ταμεία, για τον ίδιο χρόνο ασφάλισης, η μη επίλυση του βαθμολογικού θέματος των ΕΜΘ και πολλά άλλα.

(ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ-09/04/2016)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger